Pikakertaus

Vaikka ei ole tapana velloa vanhoissa asioissa, ajattelin kuitenkin ottaa tähän väliin pienen historian kertauksen myöskin sillä silmällä, josko tänne eksyy uuden pesäpaikan myötä uusiakin lukijoita:

Alussa oli sopivasti maaliskuu, mutta vuosi oli 2017 (siitä on KAUAN!). Pistin kannattamattoman yritykseni nippuun ja otin maksettavaksi 50 tonttua velkaa. Tuon lisäksi mulla oli kulutusvelkaa 17 tonnia, joten alaspäin lähdettiin rämpimään muistaakseni 27 eri velan huimasta 67.000 euron lukemasta.

Seitsemän vuoden aikana velkojen määrä on kutistunut kolmeen ja summa on pienentynyt pikkusen päälle 19 tuhanteen euroon. Vuosien varrella on tottakai tullut ajoittain takapakkia, mutta kaiken kaikkiaan suunta on nollaa kohti.

Edellistä osoitetta lukeneet tietävätkin, että yhdistelmälaina (siis normaali pankkilaina) on pois suljettu vaihtoehto takuiden ja takaajien puuttuessa. He tietävät myös, että ulosottoon lähden vasta, kun helvetti jäätyy. Näiden kahden vaihtoehdon ulkopuolisia uusia ideoita otetaan aina vastaan. Velkavyörytys/lumipalloefekti on tuttu ja varsinkin aiemmin käytetty tapa vaikka alkuperäinen tavoite on ollut saada kuukausibudjettiin ennemminkin enemmän käyttövaraa kuin varsinaista velkojenmaksuvaraa. Alussa lyhensin velkoja n. 1200 eurolla/kk, nyt olen saanut tuon lukeman min. 280 euroon/kk.

Blogger alustana on vielä varsin vieras vaikka tämä on itseasiassa toinen tänne perustamani blogi. Kerkesin tehdä opintojen vaatiman portfoliopohjan ennen tätä blogia, joten siitä tuo Tulkkauksenopiskelijan nimimerkki. Portfolioni pidän pienen piirin silmillä, mutta tämä olkoon julkinen tästäkin edespäin. 

Koska olen täällä vielä märkäkorva, luettavuusasiat eivät ole ihan hanskassa. Mielelläni muuttaisin tekstipalkin yhtenäisen valkoiseksi ja tekstin mustaksi otsikkoa myöten, mutta tämä taitaa riippua teemasta? 


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helmikuun kuluseuranta

Kaikenlaista

Maaliskuun kuluseuranta