Viimeinen matka

19.4 alkoi Shanian matka sinne missä turkki kiiltää ikuisesti, kipuja ei tunneta ja aurinko lämmittää aina. 

Omistajansa hautoi lopetuspäätöksen valmiiksi yllättävän nopeasti. Viikonlopun aikana tuli valmista ja luulen, että kissakin tiesi jatkoajan päättyneen. Päätöksen lukkoon lyömisen iltana se tuli miun syliin ja ainoan kerran elämässään asettui miun sydämen päälle. Ennen lähtöä jokaisena iltana istuttiin sylikkäin niin pitkään kuin Shania halusi ja viimeisenä iltana ainoan kerran elämässään se nuoli miun kättä.

Jokaisella kerralla piikille mentäessä kissiäinen lähti edes näennäisesti pakoon ennen kuin sain laitettua koppaan, mutta lähtöpäivänä odotteli rauhassa Killin vieressä, kun menin hakemaan. Lasten kanssa lähdettiin matkaan ja vaikka molemmat empivät mukaantuloa, olen ihan tyytyväinen, että otin molemmat mukaan. Tila, tekijä ja tilanne kaikinpuolin oli rauhallinen ja hyvä hetki jättää hyvästit karvakaverille.

Sittenpä se rahapuoli. Hinnaksi tuli 285 euroa. Hintaan sisältyi neljänlaista lääkettä, joilla aluksi rauhoitettiin kissa ja lopulta lopetettiin sekä tuhkaus, uurna ja uurnan kuljetus lähettäneelle lääkärille, josta käyn uurnan hakemassa parin viikon päästä.

Kommentit

  1. Otan osaa menetykseen :(

    VastaaPoista
  2. Otan osaa suruun. Juuri äsken ystäväni lähetti viestin, että hänen kissansa on nyt lähtenyt suunnitellusti myös tähtikaaren taa. Istun työpaikalla ja itken. t. Aino

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helmikuun kuluseuranta

Kaikenlaista