Matkan talousosuus

Italiassa on nyt käyty ja, toisin kuin aiemmin, reissun taloudellinen puoli käsitellään hyvin lyhyesti:

1. kulut ennen varsinaista matkan alkamista:

- minun passi ja valokuvat 64€

- lentoliput minulle ja lapsille 650,12€ (sis. jokaiselle selkärepun matkustamoon ja 10kg kassit ruumaan sekä yhden 20kg matkalaukun ruumaan)

- uudet, mittavaatimukset täyttävät matkareput ja -laukut 298,62€

- mahdollisimman laaja matkavakuutus minulle ja lapsille viikoksi 76,72€

- apteekkitulosteet 13,50€

- matkalakanat (=makuupussin sisäpussi) kahdelle 49,80€

- lapsille matkarahaa yht. 100€

- ensimmäisen yön hotelli 81€

- auton vuokra 161,35€

=1495,11€ 

2. kulut matkalla:

Nostin käyttöluottoa varmuuden vuoksi 2500 euroa. Laitoin varmuuden vuoksi 1000 euroa luottokortille ja loput jakaantuivat käteiskassaksi ja pankkikortille.

Ajattelin toki tehdä jokaisesta päivästä oman kuluseurannan, mutta näin jälkeenpäin ajatellen en todellakaan tee. Aivot nyrjähtävät jo ajatuksestakin, että alkaisin sentilleen räknäämään mitä on käytetty mihinkin minäkin päivänä varsinkin, kun osasta käteismaksuja en saanut kuittia (kirjoitin ne kyllä ylös, mutta en vanno, että muistin kaikki), mies on jo maksanut omat osansa takaisin ja tiliotteella pyörii sellaisia nimiä, joista en todellakaan muista veloituksen aihetta. Siispä tehdään tämä mahdollisimman helpoksi:

- luottokortin käyttövara jäi käyttämättä, koska auton panttimaksu varasi sen melkein kokonaan. Auto kokonaisuudessaan käsitellään omana postauksena, oli sen verran hauska homma.

- käyttörahan alkutilanne oli 1500€. Lopputilanne tällä hetkellä on 145€. Voidaan siis sanoa, että matkalla kului 1355 euroa. Summa sisälsi liput Duomoon, Pittin museoon, Uffizin galleriaan ja Pisan kaltevaan torniin sekä Pisan katedraaliin, sekä reissun ajan ruuat, juomat, ostokset, auton tankkaukset, tietullit, tipit yms.

Kokonaiskustannukset yhteensä 2850€. Summaa olisi saanut nostettua roimasti suorilla lennoilla Firenzeen sekä hotellimajoituksella koko reissun ajan, mutta tällä kertaa valittiin halpalentoyhtiö ja pidempi ajomatka Bergamosta Firenzeen sekä käytännössä ilmainen majoitus sukulaisen nurkissa. Sen verran lomailin, etten kokkaillut kotona kuin aamupalojen verran. Päivän muut ruokailut hoidettiin ravintoloissa ja gelaterioissa (=jätskibaareissa).

Omat ostokset jäivät pakollisiin tuliaisiin, jotka kuittasin Lindt:n suklaamyymälässä. Itselle ostaminen tuntui hirveän vaikealta, mutta muutaman hiushärpättimen ostin Claire´s -liikkeestä ja Pisan sekä Uffizin museomyymälöistä ostin matkamuistot. Pittin museosta jäi ostamatta, koska ei edes keretty paikalle, mutta tämäkin tarina kerrotaan seuraavassa osassa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tilanne heinäkuun jälkeen

Helmikuun kuluseuranta