Tilanne heinäkuun jälkeen

 Heinäkuu alkoi näillä luvuilla:

- Bank Norwegian 17051€, lyhennys n. 230€/kk

- Visa 1168,81€, lyhennys n. 30€/kk

- Kulutusluotto 3718,62€, lyhennys 120€/kk

Velkoja on maksettu 2813,54€. Velkaa on jäljellä 19466,63€

Sepäs harppas mukavasti alaspäin. Ihan ei päästy vielä alimpaan lukemaan mikä oli helmikuun jälkeen, mutta lähelle kyllä.

Elokuulle siirrytään näillä luvuilla:

- Bank Norwegian 17022€, lyhennys n. 230€/kk

- Visa 1159,75€, lyhennys n. 30€/kk

- Kulutusluotto 1284,88€, lyhennys 120€/kk

Seuraavan pähkinän pohdintaan on hieman enemmän aikaa kuin edellisellä pähkinällä oli: joulukuussa saan viimeisen aikuiskoulutustuen, joka siis maksetaan marraskuusta. 

- Kela neuvoi hakemaan opintotukea joulukuun alusta, joten joulukuun opintotuki 420€ (?) on ylimääräistä rahaa. 

- Joulukuussa voin myös nostaa edunvalvontapalkkioni tältä vuodelta ilman, että se vaikuttaa mihinkään eli siitä tulee ylimääräistä rahaa 520€. 

- Lisäksi voin jo marraskuussa tehdä töitä, jotka maksetaan joulukuun puolella, jolloin ne eivät vaikuta mihinkään (paitsi asumistukeen vuositarkastuksessa).

Siispä ylimääräistä rahaa on tulossa 940€. Käytänkö ne:

- jouluun osa

- puskuriin osa tai kaikki

- norwegianiin osa (maksuohjelma hyppää 1kk-> eteenpäin) tai kaikki (maksuohjelma hyppää melkein kaksi vuotta eteenpäin)

- visaan osa tai kaikki (ehkä saisin maksettu kokonaan pois)

- luottoon osa tai kaikki, jolloin saisin sen tyhjäksi ja loput, jos jää visaan tai norwegianiin

Ehdotuksia otetaan vastaan.

Kommentit

  1. 5% Jouluun eli 47 €, 15 % Puskuriin eli 141 €, loput 799 € laittaisin visaan. Siitä yrittäisin päästä eroon seuraavaksi niin nopeasti kuin mahdollista. Sen jälkeen siitä vapautuva raha tuohon kolmen tonnin luottoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä, koska se on se realistinen että järkevä suunnitelma: taitaa olla samaan aikaan sekä lumipalloa (pienin velka ensin) että vyörytysstrategiaa (suurin korko ensin). Kaikkien noiden velkojen korot on huimat, joten panostaisin kaiken liikenevän niiden mahdollisimman nopeaan poismaksuun. Silloin ei korkoja tarvitse maksaa niin jumalattomia määriä. Sitten kun tämä kirjoittaja kuitenkin haluaa myös nauttia elämästä, niin on hyvä varata vähän rahaa myös jouluun ja puskuriin.

      Poista
    2. Se on vyörytystä tai lumipalloilua vain, mikäli se Visan lyhennyksestä vapautuva summa 30 e ja sitten kulutusluotosta vapautuva 120 aikanaan käytetään seuraavan lainan minimilyhennyksen päälle lisäksi, jolloin Norwegianin lainaa pystyy lyhentämään 230+150=380 e/kk.

      Poista
    3. Hei,
      47€ summa kuulostaa siltä, että sillä pärjäisi yksin elävä, jonka ei tarvitse panostaa jouluun tavallista arkipäivää enempää. Hieman epäilen, että yksin tuo summa riittäisi lahjoihin, muihin muistamisiin ja joulun ruokailuihin lasten kanssa. Onko siis ajatus, että olen säästänyt jouluun muistakin rahoista ja tuo on vain näistä "ylimääräisistä" jouluun käytettävissä vai kuinka tuon ajattelit? Kolmen tonnin luottoa ei ole enää (luithan nuo elokuun aloituksen numerot?).

      Poista
    4. Joulu tulee joka vuosi, joten oletan, että perheellinen ihminen varautuu siihen etukäteen? Jos näin ei ole, niin tässä on vielä elo-syys-loka-marraskuu aikaa ennakoida.
      Esim. 35e x 4= 140 e,
      tai 40 x 4 = 160 e,
      tai 45 x 4 = 180 e,
      tai 50 x 4=200 e.
      Budjetointi kannattaa. Ilman sitä velkaantuminen on toistuva ilmiö. Tässäpä haastetta!

      Poista
    5. Kyllä, joulu tulee joka vuosi ja säästäminen joulua varten on jo aloitettu. Se, mihin summaan säästämisessä päästään jää nähtäväksi.

      Poista
  2. Minä laittaisin koko summan kulutusluottoon. Olisi iso henkinen helpotus saada yksi rivi kokonaan pois ja luulen, että kulutusluottoa on vaikeampi nostaa uudestaan vs. Visan höylääminen. Jos rahaa jää yli niin kulutusluoton loppuun maksamisesta niin hyvällä omallatunnolla ne käyttäisin jouluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      tämä kieltämättä houkuttelee kovasti. Luotosta saisi 120€n kk-erän, jolla lyhennellä visaa pois rivakammin. Tottakai luottokortin käyttö on helpompaa kuin luoton. Jos visan käytöstä keskustelen itseni kanssa yhdellä lauseella (ai niin, tilillä ei oo rahaa.) niin luoton käyttöä mietin joskus montakin päivää.

      Poista
  3. Maksa Visa pois kokonaan ja leikkaa kortti kahtia (älä selittele sillä, että se on hätävara, se on nähty, että elämiseen se menee). Lisää Visasta vapautuva minimilyhennys 30 e lisäksi kulutusluoton lyhennykseen, kunnes se on maksettu pois ja lisää sitten Visan ja kulutusluoton minimilyhennykset yht. 150 e Norwegianin lyhentämiseen, jotta voit lyhentää sitä 380 e/kk. Näin säästät korojen maksamisessa ja vapaudut veloista aikaisemmin ja voit elää vapaana aikaisemmin. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      vaikka Visan kahtialaitto houkuttaisikin, se on täysin poissuljettu vaihtoehto. Kun on tarkoitus lähivuosina matkustaa ja toistaiseksi olen seurueen ainoa, jolla on luottokortti, pulassa ollaan, jos minullakaan ei sitä enää olisi. Siispä kortti pysyy ehjänä. Visan kokonaan pois maksaminen sitä vastoin houkuttaa kovastikin.

      Poista
  4. Vanhan blogisi puolelta viime joulukuun kuluseurannasta näkyy, että lahjoihin kului reilu 700 euroa. Ja nelihenkisen perheen elättäjänä arvioin että 200 eur joulun ruokakuluihin menee suht koht helposti. Eikö olisi realistinen suunnitelma, että käytät tiedossa olevan 940 jouluun? Sitten ei tarvitsisi maksaa sitä Visalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli hilloaisi käteistä 5kk ns tyhjän panttina maksaen samalla vastaavasta summasta Visan tms korkoa, esim 15% korolla n60€? ”Fiksua”!

      Poista
    2. Toisin sanoen, vaikka visaa käyttäisi koko ajan uudelleen on silti vanhan korkoperusteen jatkuva lyhentely oleellista.

      Poista
    3. Hei, en pääse vastaamaan kuin alkuperäiselle anonyymille, mutta kommentoin tässä muitakin:

      Kyllä, koko summan käyttäminen jouluun olisi realistista. Tosin meillä ei ole jouluruuat tarvinneet omaa budjettia, niitä ei oikein kukaan tykkää syödä, joten herkut mahtuvat kuukauden ruokakuluihin. Jos lahjat ja muistamiset mahtuisivat edelleen tuohon 700 euroon, summasta jäisi silti 240 euroa jonkin lainan lyhentämiseen.

      5 kuukautta ei ole tarkoitus hillota mitään summaa, muistaahan toinen kommentoija, että nuo rahat ovat tulossa vasta joulukuun alussa eivätkä makaile jo nyt tililläni.

      Visan lyhentäminen on oleellista koko ajan ja sitä on tehty myös tässä kuussa.

      Poista
    4. Joo, mulla meni ohi että tulevat vasta joulukuussa. Kuvittelin jonkun tosissaan ehdottavan säästää ne tästä jouluun ettei silloin lisävelkaudu

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helmikuun kuluseuranta